Zaštita od klizanja snijega s krova

Zima ne znači samo bijeli Božić, kad nam se posreći da padne snijeg ili zabava na skijalištu. Zimski period može biti opasan zbog nakupljenog snijega i leda na krovovima, koji lako mogu skliznuti. Poduzimanje sigurnosnih mjera je u interesu vlasnika zgrade. Što učiniti da se opasnosti od klizanja snijega svede na najmanju moguću mjeru?

Zaštita od klizanja snijega s krova

 

U planinskim područjima od iznimne je važnosti sigurno kontroliranje velikih količina snijega na krovovima. Mnogi vlasnici kuća ne znaju da to u velikoj mjeri ovisi o vrsti krova. Stoga, u fazi odabira krovnog materijala, trebali bismo biti svjesni da zimsku zaštitu na svom krovu možemo povećati jednostavnim odabirom pravog materijala.

 

Materijal za krov i snijeg

Vlasnici glinenih i betonskih crepova na kojima smrznute padaline lako mogu skliznuti, suočavaju se s izazovima kako omogućiti sigurnost. Oko zgrade postoji stvarna opasnost ne samo za ljude već i za vozila, sve druge stvari koje se nalaze oko kuće i koje može oštetiti snijeg s krova. Stoga se moraju ugraditi snjegobrani ili zaštitne rešetke kako bi spriječili pomicanje snijega na krovu. Oni ne samo da koštaju, već - stvar je osobnog ukusa, naravno - ne izgledaju lijepo na krovovima kada nema snijega.

 

Postoji alternativno rješenje

Metalni krovovi nisu samo obojeni, već je i sve veća potražnja za revolucionarnim metalnim pločama s kamenim posipom otpornim na koroziju. Jedinstvena legura (cink, aluminij) brine se za zaštitu od hrđe, a kamene granule u širokom rasponu boja osiguravaju prekrasan izgled. Zbog kamenog posipa neki ljudi čak ne mogu razlikovati između njih i glinenih krovova! Ali ove vrste metalnih krovova, poput GERARD-a, ne samo da izgledaju sjajno, već su toliko jaki da ih led ili tuča ne mogu uništiti ili oštetiti. Naposlijetku, nude i neočekivanu korist, koja zimi povećava sigurnost krova:

 

Gruba površina kamenog posipa može zaustaviti klizanje snijega.

Sitne granule pružaju prirodni otpor i drže snijeg na krovu dok se ne otopi. S GERARD krovom na svojoj kući ne trebate brinuti zbog klizanja snijega i ne morate paziti na znakove OPASNOSTI OD SNIJEGA oko vaše kuće. I na kraju, ali ne najmanje važno, ne morate trošiti novac na snjegobrane. A možete uživati u pogledu na vaš prekrasan krov prije i poslije zime bez  ... hm, ne tako lijepih snjegobrana.