Kolačići

POLITIKA KOLAČIĆA GERARD

 

IKO Metals Europe NV, seated at Michielenweg 3, B-3700 TONGEREN, BELGIUM, e-mail address:info.europe@ikometals.com, koja posluje u sklopu robne marke GERARD®, izravno ili preko svojih izvršitelja obrade podataka,može prikupljati informacije o Vašem uređaju, uključujući, ako su dostupni, Vašu IP adresu te operativni sustav i vrstu preglednika kako bi se omogućilo funkcioniranje određenih značajki internetske stranice, za administraciju sustava i kako bi se omogućilo trećim osobama da personaliziraju i pruže Vam sadržaj, uključujući oglašavanje.
 
Dužni smo Vam pružiti jasne i sveobuhvatne informacije o kolačićima koje upotrebljavamo i ako ova stranica ne pruža odgovore na sve vaše upite, trebate se javiti na office@gerardroofs.eu. Za daljnje informacije o našoj politici zaštite podataka, uključujući Vaša prava u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, posjetite https://www.gerardkrovovi.hr/hr/politika-privatnosti.

 

ŠTO SU KOLAČIĆI?

 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se spremaju na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite neku internetsku stranicu. Kolačiće često upotrebljavaju vlasnici internetskih stranica kako bi njihove internetske stranice funkcionirale ili radile učinkovitije te da bi se pružale informacije o izvješćivanju.

Kolačići koje je postavio vlasnik internetske stranice (u ovom slučaju, Gerard), nazivaju se „kolačići prve strane“. Kolačići koje postavljaju druge strane, a ne vlasnik internetske stranice, nazivaju se „kolačići trećih strana“. Kolačići trećih strana omogućuju pružanje značajki ili funkcionalnosti treće strane na internetskoj stranici ili s pomoću nje (npr. oglašavanje, interaktivni sadržaj i analitika). Strane koje postavljaju kolačiće trećih strana mogu prepoznati Vaše računalo i pri posjetu dotičnoj internetskoj stranici i pri posjetu određenim drugim internetskim stranicama.

Upotrebljavamo kolačiće i sličnu tehnologiju koja pripada sljedećim kategorijama.

- Strogo nužni kolačići potrebni za rad stranice, uključujući prijavu ili plaćanje robe ili usluga.

- Analitički kolačići i kolačići za prilagođivanje, koji prikupljaju podatke koji se koriste bilo u zbirnom obliku kako bi nam pomogli da shvatimo kako se koriste naša mrežna mjesta (kao što je prepoznavanje i brojanje posjetitelja i praćenje kako se posjetitelji kreću po stranici) ili koliko su učinkovite marketinške kampanje ili da bi nam pomogli prilagoditi naša mrežna mjesta Vama.

- Kolačići izvedbe i funkcionalnosti koji se upotrebljavaju za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naših mrežnih mjesta, ali nisu nužni za njihovu upotrebu. No bez tih kolačića određene funkcije (poput videozapisa) mogu postati nedostupne.

- Ciljni kolačići / kolačići za oglašavanje koji bilježe Vaše posjete internetskoj stranici, posjećene stranice i poveznice koje ste slijedili kako bismo internetsku stranicu i oglašavanje učinili relevantnijima za Vaše interese. (U tu svrhu možemo podijeliti navedene informacije s trećim stranama).

- Kolačići Društveni mediji koji se upotrebljavaju kako bi vam omogućili dijeljenje stranica i sadržaja koje smatrate zanimljivim na našim mrežnim mjestima s pomoću društvenih mreža trećih strana i drugih internetskih stranica. Ti se kolačići mogu koristiti i u reklamne svrhe. 

Za više informacija o vrstama kolačića koje upotrebljavamo i svrhama u koje ih koristimo pogledajte priloženu tablicu „ Kolačići Gerard“.

 

ŠTO JE S DRUGIM TEHNOLOGIJAMA PRAĆENJA,

KAO ŠTO SU INTERNETSKE OZNAKE?

 

Kolačići nisu jedini način prepoznavanja ili praćenja posjetitelja internetske stranice. S vremena na vrijeme možemo koristiti druge, slične tehnologije, kao što su internetske oznake (koje se katkad nazivaju „pikseli za praćenje“ ili „jasni gifovi“). To su sitne grafičke datoteke koje sadržavaju jedinstveni identifikator koji nam omogućuje da prepoznamo kada je netko posjetio naša mrežna mjesta (ili otvorio e-poštu koju smo mu poslali). To nam omogućuje, na primjer, da pratimo obrasce prometa korisnika s jedne stranice na našim mrežnim mjestima na drugu stranicu, da isporučujemo kolačiće ili komuniciramo s njima, da shvatimo jeste li došli na naša mrežna mjesta zbog internetskog oglasa prikazana na internetskoj stranici treće strane, da poboljšamo izvedbu stranice i da mjerimo uspjeh marketinških kampanja putem e-pošte. U mnogim slučajevima te tehnologije ovise o kolačićima kako bi ispravno funkcionirale pa će odbijanje kolačića narušiti njihovo funkcioniranje.

 

UPOTREBLJAVATE LI FLASH KOLAČIĆE

ILI LOKALNO DIJELJENE OBJEKTE?

 

Naša mrežna mjesta također mogu upotrebljavati tzv. „Flash kolačiće“ (također poznate kao Lokalno dijeljeni objekti ili „LSO“) kako bi se, među ostalim, prikupljale i pohranjivale informacije o Vašem korištenju naših usluga, sprečavanju prijevara i drugim aktivnostima na stranici.

Ako ne želite pohraniti Flash kolačiće na svojem računalu, možete prilagoditi postavke svojeg Flash playera da biste blokirali pohranu Flash kolačića s pomoću alata sadržanih na Upravljačkoj ploči za postavke pohrane internetske stranice. Flash kolačiće također možete kontrolirati tako da odete na Upravljačku ploču za postavke globalne pohrane i slijedite upute (koje mogu sadržavati upute koje objašnjavaju, na primjer, kako izbrisati postojeće Flash kolačiće (koji se odnose na „informacije“ na stranici Macromedia), kako spriječiti Flash LSO-ove da se ne pohrane na Vaše računalo a da Vas se to ne pita i (za Flash Player 8 i kasnije verzije) kako blokirati Flash kolačiće koje ne isporučuje operator stranice na kojoj se trenutačno nalazite).

Napominjemo da postavljanje Flash Playera da spriječi ili ograniči prihvaćanje Flash kolačića može smanjiti ili narušiti funkcionalnost nekih Flash aplikacija, uključujući, eventualno, Flash aplikacije koje se upotrebljavaju u vezi s našim uslugama ili internetskim sadržajem.

Napominjemo da postavljanje Flash Playera da spriječi ili ograniči prihvaćanje Flash kolačića može smanjiti ili narušiti funkcionalnost nekih Flash aplikacija, uključujući, eventualno, Flash aplikacije koje se upotrebljavaju u vezi s našim uslugama ili internetskim sadržajem.

 

POSLUŽUJETE LI CILJANO OGLAŠAVANJE?

 

Treće strane mogu posluživati kolačiće na Vašem računalu ili mobilnom uređaju za posluživanje oglašavanja putem naših internetskih stranica. Te tvrtke mogu upotrebljavati informacije o Vašim posjetima ovoj i drugim internetskim stranicama kako bi pružile relevantne oglase o proizvodima i uslugama za koje ste možda zainteresirani. Također mogu primijeniti tehnologiju koja se koristi za mjerenje učinkovitosti oglasa. To mogu postići upotrebom kolačića ili internetskih oznaka za prikupljanje informacija o vašim posjetima ovoj i drugim internetskim stranicama kako bi pružile relevantne oglase o proizvodima i uslugama za koje ste možda zainteresirani. Informacije prikupljene tim procesom ne omogućuju nama ili njima da identificiramo vaše ime, podatke za kontakt ili druge osobne podatke, osim ako ih ne odlučiti pružiti.

 

KAKO MOGU KONTROLIRATI KOLAČIĆE?

 

Imate pravo odlučiti želite li prihvatiti ili odbiti kolačiće. Možete odabrati koje kolačiće želite dopustiti slijedeći upute navedene u gornjoj tablici kolačića. 

Možete postaviti ili izmijeniti kontrole internetskog preglednika da biste prihvatili ili odbili kolačiće. Ako odlučite odbiti kolačiće, i dalje možete koristiti našu internetsku stranicu iako je pristup nekim funkcijama i područjima naše internetske stranice možda ograničen. Budući da se načini na koje možete odbiti kolačiće putem kontrola preglednika razlikuju od preglednika do preglednika, za više informacija trebate posjetite izbornik „Pomoć“ u pregledniku. Za više informacija o kolačićima, uključujući savjete kako doznati koji su kolačići instalirani na Vaše računalo te kako upravljati njima, posjetite internetsku stranicu www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

 

KOLIKO ĆE DUGO KOLAČIĆI OSTATI NA RAČUNALU?

 

Koliko će dugo kolačić ostati na Vašem računalu ili mobilnom uređaju ovisi o tome je li riječ o „nužnome“, „statističkome“ ili „marketinškom“ kolačiću. Istek konkretnih kolačića možete vidjeti u tablici „Kolačići Gerard“.

Kolačići za analitiku treće strane „pamte“ što su naši korisnici učinili na prethodnim stranicama i kako su stupili u interakciju s mrežnim mjestom. Više informacija o kolačićima za analitiku možete vidjeti u tablici „Kolačići Gerard“.

 

KOLIKO ĆETE ČESTO AŽURIRATI OVU

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA?

 

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu Obavijest o kolačićima kako bismo odrazili, primjerice, promjene u vezi s kolačićima koje upotrebljavamo ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga. Stoga redovito ponovno pogledajte ovu Obavijest o kolačićima kako biste bili informirani o upotrebi kolačića i povezanih tehnologija. 

Datum na vrhu ove obavijesti o kolačićima označuje kada je posljednji put ažurirana.

 

GDJE MOGU DOBITI DODATNE INFORMACIJE?

 

Ako imate bilo kakvih pitanja o upotrebi kolačića ili drugih tehnologija, pošaljite nam poruku e-pošte na info.europe@ikometals.com

TABLICA KOLAČIĆA GERARD

 

Koje se vrste kolačića upotrebljavaju?
Na internetskoj stranici možete pronaći sljedeće vrste kolačića.

 

Kategorija

Naziv

Opis

Istek

Nužni – Nužni kolačići pomažu pri izradi internetske stranice omogućivanjem osnovnih funkcija kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima internetske stranice. Stranica ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića.    

PHPSESSID

Identifikator radne sesije koji se upotrebljava za provjeru autentičnosti. Uspostavlja vezu između poslužitelja i terminalne radne sesije. Njegovo onemogućivanje utječe na funkcionalnost autentičnosti; ako je sesija onemogućena, ponovno će se pokrenuti.

Kad završi sesija pregledavanja

lang

Zapamtite ISO oznaku jezika na kojem je prikazan sadržaj stranice. To je strogo nužno da bi stranica funkcionirala ispravno. 

Kad završi sesija pregledavanja

land_id

Zapamtite interni ID jezika na kojem je prikazan sadržaj stranice. To je strogo nužno da bi stranica funkcionirala ispravno. 

Kad završi sesija pregledavanja

lang_name

Zapamtite naziv jezika na kojem je prikazan sadržaj stranice. To je strogo nužno da bi stranica funkcionirala ispravno. 

Kad završi sesija pregledavanja

locale_code

Zapamtite lokalnu oznaku jezika na kojem je prikazan sadržaj stranice. To je strogo nužno da bi stranica funkcionirala ispravno. 

Kad završi sesija pregledavanja

TS (nakon čega slijedi broj)

Izrađuje ga naše vatrozidno rješenje za prepoznavanje sesija pregledavanja.

Kad završi sesija pregledavanja

Kolačići koje su instalirale treće strane
Na našoj stranici možemo pronaći kolačiće koje su postavile treće strane koje ne kontroliramo.

 

Kategorija

Naziv

Opis

Istek

Statistički – Statistički kolačići pomažu vlasnicima stranica da shvate kako posjetitelji stupaju u interakciju sa stranicom prikupljanjem i izvješćivanjem podataka anonimno.

_ga

Upotrebljava Google. Registrira jedinstveni ID koji se upotrebljava za izradu statistički podataka o tome kako posjetitelj koristi stranicu.

2 godine

_gali

Upotrebljava Google Analytics.

Kad završi sesija pregledavanja

_gat

Upotrebljava Google Analytics.

Kad završi sesija pregledavanja

_gid

Upotrebljava Google. Registrira jedinstveni ID koji se upotrebljava za izradu statistički podataka o tome kako posjetitelj koristi stranicu.

3 dana

Marketinški – Marketinški kolačići upotrebljavaju se za praćenje posjetitelja kroz internetske stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za korisnike, a time i vredniji za izdavače i oglašivače trećih strana.

ads/ga-audiences

Upotrebljava Google AdWords da bi ponovno uključio posjetitelje koji će se vjerojatno pretvoriti u klijente na temelju njihova ponašanja na mreži.

Kad završi sesija pregledavanja

ads/user-lists/#

Upotrebljava Google AdWords.

Kad završi sesija pregledavanja

collect

Upotrebljavaju se za slanje podataka usluzi Google Analytics o uređaju i ponašanju korisnika. Prate korisnika po uređajima i marketinškim kanalima.

Kad završi sesija pregledavanja

fr

Upotrebljava Facebook za pružanje usluga oglašavanja, kao što je nadmetanje trećih strana / agencija u stvarnom vremenu.

3 mjeseca

IDE

Upotrebljava Google DoubleClick za evidentiranje i izvješćivanje o postupanju korisnika pregledavanjem ili pristupanjem oglasima oglašivača radi mjerenja učinkovitosti oglasa i prikazivanja oglasa usmjerenih na korisnike.

1 godina

impression.php/#

Upotrebljava Facebook za pohranjivanje impresija sa stranice s pomoću gumba Facebook Login (prijava).

Kad završi sesija pregledavanja

test_cookie

Upotrebljava se za provjeru podržava li korisnički preglednik kolačiće. 

Kad završi sesija pregledavanja

fbm_165523266803396

Izradio ga je i upotrebljava ga Facebook Pixel za identifikaciju domene.

1 godina

fbsr_165523266803396

Izradio ga je i upotrebljava ga Facebook Pixel.

1 godina

tr

Upotrebljava Facebook Pixel.

Kad završi sesija pregledavanja

act

S pomoću gumba Facebook Like (sviđa mi se) možemo integrirati našu internetsku stranicu s našom stranicom na Facebook.com. Zbog toga Facebook izrađuje neke kolačiće koji otkrivaju broj „lajkova“ i jeste li prijavljeni na Facebook ili ne.

Kad završi sesija pregledavanja

c_user

6 mjeseci

datr

2 godine

dpr

2,5 mjeseca

pl

2,5 mjeseca

presence

Kad završi sesija pregledavanja

sb

2 godine

spin

1 dan

wd

1 tjedan

xs

6 mjeseci

1P_JAR

Upotrebljava Google – Ti se kolačići upotrebljavaju za prikupljanje statističkih podataka o internetskoj stranici i praćenje stope konverzije.

1 dan

APISID

Upotrebljava Google – Pohranjuje preferencije i informacije korisnika svaki put kada posjećuju internetske stranice koje sadržavaju Googleove usluge.

2 godine

SAPISID

SSID

PRIVOLA

Upotrebljava Google

20 godina

HSID

Upotrebljava Google – Sadržava digitalno potpisane i šifrirane zapise korisničkog ID-a Google računa i posljednjeg vremena prijave. Kombinacija tih dvaju kolačića omogućuje nam blokiranje mnogih vrsta napada, kao što su pokušaji krađe sadržaja obrazaca koje popunjavate na internetskim stranicama.

2 godine

SID

NID

Upotrebljava Google – Kolačić NID sadrži jedinstveni ID koji Google upotrebljava za pamćenje vaših postavki i drugih informacija, kao što je vaš željeni jezik (npr. engleski), koliko rezultata pretraživanja želite prikazati po stranici (npr. 10 ili 20) i želite li ili ne želite uključiti Googleov SafeSearch filtar.

6 mjeseci

SIDCC

Upotrebljava Google – Sigurnosni kolačić za zaštitu podataka korisnika od neovlaštenog pristupa.

3 mjeseca

OGP

Upotrebljava Google

2 mjeseca

OGPC

Upotrebljava Google

2 mjeseca

APISID

Upotrebljava Youtube

2 godine

PRIVOLA

Upotrebljava Youtube – Registrira jedinstveni ID za zadržavanje statističkih podataka o videozapisima s YouTubea koje je korisnik vidio. Kolačić sesije.

20 godina

HSID

Upotrebljava Youtube

2 godine

LOGIN_INFO

Upotrebljava Youtube

2 godine

PREF

Upotrebljava Youtube – pamti osnovne preferencije, kao što su izbor jezika, format rezultata pretraživanja, kako prikazati informacije, tako da posjetitelj ne treba postaviti preferencije svaki put kada koristi stranicu.

9 mjeseci

SAPISID

Upotrebljava Youtube

2 godine

SID

Upotrebljava Youtube

2 godine

SSID

Upotrebljava Youtube

2 godine

VISITOR_INFO1_LIVE

Pokušava procijeniti pojasnu širinu korisnika na stranicama s integriranim videozapisima na YouTubeu.

9 mjeseci

YSC

Registrira jedinstveni ID za zadržavanje statističkih podataka o videozapisima s YouTubea koje je korisnik vidio.

Kad završi sesija pregledavanja

Kalkulator

Ti se kolačići evidentiraju ako korisnik u prijavi odabere „Zapamti me“.

 

Naziv kolačića

Rok trajanja

Opis

UserID_Gerard

1 godina

Jedinstveni identifikator korisnika

UserUsername_Gerard

1 godina

Korisničko ime korisnika

UserAuthenticated_Gerard

1 godina

Provjera autentičnosti korisnika (ispravna kombinacija korisničkog imena i zaporke, potvrđena adrese e-pošte, aktivni status)

UserStatus_Gerard

1 godina

Status korisnika

UserAdmin_Gerard

1 godina

Je li korisnik ujedno i administrator

Arhitekti

Ti se kolačići evidentiraju ako korisnik u prijavi odabere „Zapamti me“.

 

Naziv kolačića

Rok trajanja

Opis

UserID_GerardArchitects

1 godina

Jedinstveni identifikator korisnika

UserID_GerardArchitects

1 godina

Korisničko ime korisnika

UserAuthenticated_GerardArchitects

1 godina

Provjera autentičnosti korisnika (ispravna kombinacija korisničkog imena i zaporke, potvrđena adrese e-pošte, aktivni status)

UserStatus_GerardArchitects

1 godina

Status korisnika

UserAdmin_GerardArchitects

1 godina

Je li korisnik ujedno i administrator

 

Svi drugi kolačići, kao što su PHPSESSID, Google Analytics itd. već su navedeni.  Gore su navedeni samo kolačići koji su specifični za naše internetske aplikacije.

 

Poveznice na politiku zaštite privatnosti, Facebookove uvjete i odredbe mogu se pronaći ovdje: https://www.facebook.com/help/cookies/update.
 
Više informacija za Google možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en.
 
Ako ne želite kolačiće, možete promijeniti postavke preglednika (informacije potražite u odjeljku „Pomoć“ na traci izbornika Vašeg preglednika). Kolačići koji su već pohranjeni na Vašem računalu mogu se ukloniti brisanjem privremenih podataka pregledavanja.