Kolačići

POLITIKA O KORIŠTENJU KOLAČIĆA

Sljedeće informacije imaju za cilj upoznati korisnika s pojedinim detaljima o postavljanju, korištenju i administraciji kolačića na mrežnoj stranici gerardroofs.eu. Ujedno se prikazuju i neke korisne poveznice o ovoj temi. Ako su vam potrebne dodatne informacije koje nisu ovdje navedene, možete nam se obratiti na: . 
PAŽLJIVO PROČITAJTE PRIJE KORIŠTENJA OVE STRANICE.
Ova Politika objašnjava kako se koriste kolačići na ovoj stranici. Politika s vremena na vrijeme podliježe izmjenama. Kada to učinimo, obavijestit ćemo vas na odgovarajući način, npr. postavljanjem izmijenjene politike na ovoj stranici s novim datumom pod „Posljednja izmjena“. Korištenjem ove stranice pristajete na postavljanje kolačića na vaše računalo u skladu s uvjetima ove politike. Ako ne želite prihvatiti kolačiće s ove stranice, molimo vas da ih onemogućite ili da ne koristite stranicu.

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačić je tekstualni niz informacija koje mrežna stranica prenosi u datoteku kolačića na pregledniku na vašem računalu, tako da vas mrežna stranica može prepoznati kada ponovno pristupite stranici i zapamtiti određene podatke o vama. To su npr. stranice koje ste posjetili, opcije koje ste izabrali u meniju, određeni podatci koje ste unijeli u formulare, kao i vrijeme i datum posjeta.

 

Postoje dva tipa kolačića.

Osnovni kolačići Ovi su kolačići neophodni da bi mrežna stranica pravilno funkcionirala. Oni omogućavaju pružanje usluga poput rezervacija na stranici, pristupa nalogu i ažuriranja košarice za kupnju. Ako se deaktiviraju, korisnik neće moći koristiti ove usluge.

Kolačići značajki Ovi se kolačići koriste za praćenje značajki mrežne stranice i naglašavanje dijelova mrežne stranice koji su važni prilikom posjeta korisnika. Omogućavaju nam ispraviti pogreške i otkriti učinkovita rješenja povezivanja. Ne prikupljaju podatke koji identificiraju korisnika.

ŠTO SU KOLAČIĆI TREĆIH OSOBA?

Kolačiće trećih osoba postavlja druga organizacija na stranicu koju posjećujete. Na primjer, mrežna stranica može koristiti analitičke podatke treće osobe koja potom postavlja kolačić da bi omogućila ovu uslugu. Mrežna stranica koji posjećujete može imati sadržaj koji su postavili YouTube ili Flickr jer i ove usluge mogu postaviti svoje kolačiće. Mrežna stranica može koristiti i reklamnu mrežu trećih osoba za ciljano reklamiranje na svojoj mrežnoj stranici, oni imaju mogućnost pratiti vaše pretraživanje na različitim stranicama. Ova mrežna stranica ne koristi ovu vrstu kolačića.

PITANJA O SIGURNOSTI I PRIVATNOSTI KOLAČIĆA

Kolačići NISU virusi. Kolačići koriste običan tekstovni format. Nisu sastavni dijelovi koda, zbog čega se ne mogu izvršavati niti se sami pokretati. Sukladno tomu, ne rade svoje kopije i ne šalju ih drugim mrežama za izvršavanje i kopiranje. Budući da ne mogu obavljati ove funkcije, ne spadaju u standardne definicije virusa.

 

Kolačići se MOGU koristiti u zlonamjerne svrhe. S obzirom na to da čuvaju podatke o željenim podešavanjima i povijesti pretraživanja korisnika na određenoj stranici i prilikom pretraživanja više stranica, kolačići se mogu ponašati poput špijunskog programa, tzv. spywarea. Mnogi proizvodi protiv spywarea svjesni su ovog problema i rutinski označavaju kolačiće kao kandidate za brisanje nakon standardnog skeniranja u potrazi za virusima i/ili spywareom.

ODBIJANJE KOLAČIĆA

Većina preglednika prvobitno je namještena da prihvati kolačiće. Međutim, vi imate mogućnost onemogućiti kolačiće ako želite, tako što ćete promijeniti internetske postavke na svom pregledniku. Moguće je, također, konfigurirati podešavanja preglednika da bi se omogućilo prihvaćanje određenih kolačića ili da biste bili obaviješteni svaki put kada se novi kolačić pokuša memorirati na vaše računalo i tada odlučili hoćete li prihvatiti ili odbiti kolačić.

 

Za upravljanje korištenjem kolačića postoje različiti dostupni izvori, na primjer, odjeljak „Pomoć” na vašem pregledniku. Možete onemogućiti ili izbrisati sačuvane podatke koje koristi tehnologija slična kolačićima, kao npr. Local Shared Objects ili Flash cookies, tako što ćete upravljati podešavanjima dodataka na svom pregledniku ili tako što ćete posjetiti mrežnu stranicu proizvođača.

 

S obzirom na to da naši kolačići omogućavaju pristup pojedinim funkcijama na našoj mrežnoj stranici, preporučujemo da omogućite kolačiće. U suprotnom, ako su kolačići onemogućeni, primijetit ćete smanjenu funkcionalnost stranice ili nećete uopće moći koristiti ovu stranicu.

Mr. G
Vaši pomoćnici

Želite više informacija? Pitajte Mr. G-ja! Pridružite mu se na prijateljskoj vožnji!