Zamjena krova korak po korak

Zamjenu krova ponekada ne možete izbjeći. Ako vam krov prokišnjava, tada više nije sigurno živjeti u toj kući. Ulaganje u vaš dom postaje neizbježno. Stoga smo pokrenuli seriju blogova koji pokrivaju svaki pojedini aspekt obnove krova. Prvi članak sagledava širu sliku.

Zamjena krova korak po korak

Vodonepropusni krov jedan je od prvih uvjeta sigurnog doma za obitelj.

Koji je postupak zamjene vašeg starog krova?

Ako slijedite naše savjete u nastavku – i u ostatku naše serije blogova – nećete propustiti nijedan dio slagalice i voditi ćete ovaj projekt kao profesionalac.

Kad govorimo o profesionalcima, ovo je mjesto gdje ćete morati početi.

  1. Ne oslanjajte se na svoje znanje, vjerujte profesionalcima!

Možda ćete biti u iskušenju pomisliti da ćete to učiniti sami ili sa suprugom kako biste smanjili troškove („Moj muž ionako sve zna”). Naprotiv, stručnjak za krovove može vam uštedjeti puno vremena i novca. Ako to činite, činite to na pravi način! Ništa više ne frustrira od ponovnog popravljanja.

Možda ste toga svjesni, ali još uvijek se češkate po glavi pitajući se „OK, ali gdje mogu pronaći pouzdanog krovopokrivača?” Pripremili smo 2 alata za kupce poput vas:

  • Mapa partnera
  • Popis partnera

Obje liste možete pronaći na web stranici GERARD-a. Ti krovopokrivači nisu zaposleni u GERARD-u, ali mi smo obučili ove neovisne suradnike koji su specijalizirani se za brzu i pouzdanu instalaciju GERARD-a koji je otporan na oluju.

  1. 2. Procjena krovopokrivača: stanje krova i cijena zamjene pokrova

Kada vas stručnjak posjeti, pregledat će stanje vašeg krova i možda uočiti detalje i mogućnosti koje vi nećete. Na primjer, mogao bi otkriti da je vaša drvena građa u tako dobrom stanju da se GERARD: može postaviti ravno na vaš postojeći stari krov samo dodavanjem novih letvica. Već ste dobili vrijeme i novac! Propustit ćete tu priliku odabirom teških, tradicionalnih glinenih ili betonskih ploča.

Naposljetku, on može procijeniti trošak radova ili čak pripremiti detaljnu ponudu za obnovu krova.

  1. Vrijeme je ključno

Dobra vijest za današnje vlasnike kuća da u trenutnoj ekonomskoj klimi krovopokrivači imaju manje novogradnji na kojima rade i stoga brže postaju dostupni. Nema više brige oko jednogodišnje liste čekanja!

Posljedično, lakše je definirati i pravi datum početka, koji očito ovisi o vremenu, kako bi se izbjegle kiše. Ipak, možda ćete ipak trebati malo fleksibilnosti u pogledu točnog vremena zamjene krova. Nakon dogovora oko ponude očekuje se depozit od 50%. Što se tiče vremena obnove krova GERAD crijepom, ona se može završiti unutar jednog radnog tjedna.

  1. Specifični koraci projekta zamjene krova

Na kraju, vodimo vas kroz cijeli proces obnove krova.

  • Prvo, krovopokrivači moraju pripremiti vašu kuću za siguran rad na visinama. Postavit će se skela.
  • Ako je potrebno, postojeći pokrov će biti uklonjen, međutim, ako imate sreće, ne morate ni to učiniti, već svoj potpuno novi GERARD krov postavite ravno na njega. Stručnjak za krovove tvrtke GERARD savjetovat će vas po ovom pitanju.
  • Radi se o procjeni krovne konstrukcije, pripremi krovne površine za radove i postavljanju novih krovnih letvi po potrebi.
  • Napokon će se na vašem krovu pojaviti potpuno novi crjepovi, čineći vas najsretnijom osobom na svijetu! Sva kompatibilna dodatna oprema bit će instalirana, npr. greben, sljeme, opšavi itd.
  • „After-party”: krovopokrivači se brinu da je vaše mjesto čisto i uredno i vrši se završni pregled gotovog krova
  • Dan isplate: Sva preostala plaćanja se moraju platiti i možete se prijaviti za svoje GERARD online jamstvo, brzo i jednostavno kako biste uživali u 50-godišnjem jamstvu otpornom na vremenske uvjete. (link: https://www.gerardroofs.pl/pl/50-lat-gwarancji)

 

Jože Trpin
Tehnički koordinator za Europu
GERARD krovni sustavi