Tuča ne može uništiti ovaj krov

S ekstremnim kišama i olujama, visokom vlagom i jakom tučom koji postaju sve češća pojava zbog klimatskih promjena, svaki krov mora izdržati sve te uvjete. Trajnost GERARD krova dokazana je diljem svijeta.

 

8. lipnja 2018., Črnomelj, Slovenija.

Stanovnici ovog malog mjesta uz granicu s Hrvatskom nisu znali da će ekstremni vremenski uvjeti toga dana ispisati povijest. Teška prirodna katastrofa vrebala je iza tamnih oblaka da iznenada udari i na kraju prouzroči štetu biblijskih razmjera.

Nevrijeme je donijelo tuču neviđene veličine, promjera 10 cm. Oluja je uništila zgrade što je rezultiralo značajnom štetom za 1700 privatnih kuća i nestambenih zgrada, od kojih su mnoge uništene.

 

Pogled s krova GERARD-a nakon tuče u Črnomelju

Tuča ne može uništiti ovaj krov

 

Kao što se vidi na gornjoj fotografiji, usred oštećenih krovova jedino je ovaj GERARD krov ostao netaknut. Svaki vlasnik kuće želi spriječiti takvu katastrofu i imati krov otporan na tuču.

 

Koji je krov najbolji protiv tuče?

Prvo, materijal je ključan. Betonske i glinene crjepove jaka tuča može oštetiti i razbiti. Snaga čelika, međutim, neće pasti pred ovim prirodnim neprijateljem. Njegova tvrda površina, posebno kada je prekrivena kamenom, poput GERARD-a, odoljet će i lako će pobijediti u ovoj borbi.

Tuča ne može uništiti ovaj krov

Photo: Anja Klemenčič, Slovenia, idokep.hu

 

Drugo, oluje s tučom obično dolaze s jakim vjetrovima, koji mogu oštetiti tradicionalne crjepove što rezultira visokim troškovima održavanja, a kiša ili tuča prodiru kroz krov i oštećuju vaš dom. Za učinkovitu obranu od oluja trebat će vam poseban način ugradnje, koja je dio standardne procedure ugradnje u slučaju GERARD krova, i koja neće dopustiti da se crjepovi tako lako pomaknu. Jedinstvena tehnika pričvršćivanja u 8 točaka GERARD krovova služi upravo toj svrsi. Svaki pojedini crijep pričvršćen je na krovne letve na 8 različitih točaka čavlima ili vijcima, što osigurava da vaš krov ostane na mjestu kada se na njega najviše pouzdate.

 

Prikaz tehnika ugradnje GERARD-a i drugih krovnih rješenja

Tuča ne može uništiti ovaj krov

 

Prema našim testovima i iskustvu vlasnika GERARD krovova diljem svijeta, naše rješenje može zaštititi kuće čak i od uragana do 160 km/h i održati domove sigurnima i suhima.

Tuča može prestrašiti većinu krovova, ali ne i GERARD krov.