JEFTINI KROV KOŠTA DVOSTRUKO VIŠE

Svi smo u iskušenju kad vidimo niske cijene. Možemo uštedjeti novac i potrošiti na nešto drugo. Ponekad dobijemo, ali ponekad i gubimo s tim načinom razmišljanja.

JEFTINI KROV KOŠTA DVOSTRUKO VIŠE

 

KOD KROVOVA, MOŽEMO PUNO IZGUBITI AKO UGRADIMO NEKI JEFTINI KROV

 

Možda se neće razbiti poput jeftine igračke u rukama našeg djeteta, ili kao rabljeni jeftini automobil, koji se pokvari nakon nekoliko mjeseci. Jeftini krov može trajati 10 godina ili čak malo više. Ali kad počne gubiti ljepotu ili kvalitetu i prestane štititi vaš dom od kiše i drugih vremenskih nepogoda, troškovi popravka mogu biti vrlo veliki!

Dobro financijsko planiranje dugoročno vam osigurava da mudro trošite svoj novac tako da kasnije nećete morati plaćati više.

 

RIZICI KOD JEFTINIH I LOŠIH KROVOVA

 

  • Jeftini krovovi loše kvalitete

Nemojte nas krivo shvatiti, postoje kvalitetne krovne šindre visoke kvalitete i s dugim vijekom trajanja. Međutim, mnoge jeftine i nekvalitetne šindre će propasti prije nego što mislite. Čak i UV zrake mogu ih oštetiti, kriva montaža i prirodne sile mogu vas prisiliti da obnovite cijelu kuću već 10 godina nakon kupnje novog krova. Ne želite potrošiti za novi krov već nakon jednog desetljeća, zar ne?

Trapezni limeni krovovi mogu biti i vrlo dobri, kao što vas neki proizvodi loše kvalitete mogu skupo koštati. Velike ploče trapeznih limova pričvršćene na vrhu jaki vjetrovi mogu otpuhati. Pričvrstiti obične metalne ploče direktno na šperploču ili OSB ploču, može dovesti do ranijeg propadanja krova. Širenje i stezanje trapeznih limova može biti toliko veliko da se elementi za pričvršćivanje mogu olabaviti, što uzrokuje odvajanje ploča sa krova i stvaranja pukotine oko vijaka.

  

Pazite i pribavite prave informacije prije nego što kupite loše proizvode!

 

  • Lako lomljivi krovovi

Glineni i betonski crepovi mogu biti lijepi, no mogu li zaštititi vaš dom od ekstremnih klimatskih promjena? Jak vjetar može ih rastrgati s krova, a izuzetno krupno tuča može ih slomiti. Redovni troškovi popravaka mogu biti značajni ili bi vam trebala potpuna obnova krova kao nakon tuče

Krovovi od salonit ploča se lako lome i nisu otporni na tuču. Dugotrajno izlaganje vjetru može uzrokovati pomicanje ploča i prodor vode kroz krov.

Pazite i pribavite prave informacije prije nego što kupite lako lomljive proizvode!

 

ČVRSTO I TRAJNO RJEŠENJE ZA KROV

 

  • Materijal je bitan

Lomljivi materijali možda neće odgovarati vašim zahtjevevima, ali  postoje prava krovna rješenja kao i čelični krovovi otporni na koroziju. Zaštićeni su od rđe slojem aluminij-cinka i zaštićeni od fizičkih oštećenja kamenim posipom, koji čine krov ne samo izuzetno izdržljiv već i lijep. Ovakve posebne vrste krovova, poput GERARD-a, mogu štititi vaš dom barem pola stoljeća i od najsnažnijih vjetrova i jake tuče. Nije ni čudo što GERARD-ovi krovovi dolaze s 50 godina jamstva.

  • Instalacija

Uobičajeno pričvršćivanje crijepa - npr. u slučaju betonskih i glinenih crepova - može biti teško i zahtjeva puno vremena te omogućuju vjetru da lako podigne crijep. Dok, jedinstvena horizontalna metoda pričvršćivanja – prmjenjuje se i za krovove GERARD - čine krov nevjerojatno jakim i pružaju mu vrhunsku otpornost na vjetar. Nadalje, svaka GERARD ploča prikovana je za krovnu konstrukciju s 8 čavala kako bi bila izuzetno jaka protiv uragana koji pušu i do 200 km / sat.

 

Nadam se da smo vam pomogli da pametno isplanirate svoj krov.

 

Vidimo se sljedeći put!