DA LI IMATE PROSJEČAN KROV?

DA LI IMATE PROSJEČAN KROV?

 GERARD Diamant Charcoal štiti vaše potkrovlje

 

Postoje normalne kuće, možemo li reći prosječne? Tada postoje različite kuće, ili ćemo ih nazvati posebnim?

One su posebne jer su, na primjer, te zgrade izložene posebnom okruženju, koje je ekstremnije od onoga s čime se normalne kuće moraju nositi. Mogu biti u planinama ili na moru, suočene s jakim vjetrovima, velikim snijegom ili obilnom kišom.

Mogu biti različite i zbog svoje strukture. One mogu imati blaži nagib nego prosječne kuće. Ili mogu imati kompleksnije krovište. Ove posebne kuće trebaju posebna rješenja za krov.

Da li je vama potrebno posebno rješenje za krov?

GERARD može biti odgovor na vaša pitanja.

 

  • KROV KOJI STIŠAVA BUKU U POTKROVLJU

Kada pretvorite potkrovlje u stambeni prostor, zaštita od buke postaje ključan faktor. Možda će vam trebati lagani krov, ali želite i tihe noći. Budući da je GERARD čelični crijep, lagan je, ali zahvaljujući teksturiranom, prirodnom kamenom posipu, stišava buku kiše na krovu. Nadalje, sustav preklapanja, gdje se crijepovi spajaju, također ograničava prijenos zvuka.

Ponosni vlasnik GERARD krovnih sustava koji živi u potkrovlju podijelio je s nama svoje iskustvo:

„Prednost GERARD krovnih sustava u usporedbi s ostalim laganim krovovima je ta što je zbog kamenog posipa zaštita od buke puno bolja, a također izgleda vrlo atraktivno! Zaštita od buke bila nam je vitalna jer živimo u potkrovlju i nismo željeli trpjeti buku na krovu. Već smo imali puno posjetitelja koji su željeli vidjeti novi krov i on ih je, da budemo iskreni, oduševio.” G. Zoltán Sebestyén, Érd, Mađarska

 

  • KROV S BLAGIM NAGIBOM

Neke su kuće izgrađene s prilično blagim nagibom i na njih se ne može ugraditi bilo koji crijep. Potrebno je posebno krovno rješenje projektirano za blagi nagib. GERARD® crijepovi se često primjenjuju na krovovima s blagim nagibom. Tehnički minimalni nagib ograničen je na 16% (9 °). Međutim, za tehničko odobrenje ograničenje je 21% (12°), ovisno o modelu. Duljine krova mogu biti do 20 metara.

Oblik crijepova i tehnologija prešanja osiguravaju da budu vodootporni i poprečno i uzdužno. Sustav malih ploča pričvršćenih cik-cak spojevima, stvara vodonepropusnu brtvu potrebnu na krovovima s blagim nagibom. GERARD® metalni crijepovi podignuti su na rubovima, što stvara savršeno brtvljenje čak i pri jakom vjetru.

 

  • KROV U PLANINMA

Planine mogu biti lijepe, ali zahtjevne što se tiče krovova. Ne tražimo samo ljepotu već i izazove kada svoju kuću planiramo u ovom posebnom okruženju. Drveni krovovi od šindre su česti u planinskim područjima, ali dugoročno ne mogu osigurati siguran krov. Ne samo protiv jakog vjetra, već i protiv tuče, a da ne spominjemo opasnosti od požara, kojem su drveni krovovi posebno izloženi.

GERARD je razvio profil posebno za ove kuće: GERARD LIČKA ŠINDRA.

Njegov je izgled očaravajući kao i tradicionalna drvena šindra, ali dolazi s 50 godina jamstva, što dovoljno govori o njegovoj sigurnosti i trajnosti. Budući da je izrađen od jakog čelika otpornog na koroziju, postavlja se vodoravno i svaki je crijep pričvršćen u 8 različitih točaka. Malo koji pokrov može zaštititi vašu kuću u planinama pouzdano kao krov GERARD LIČKA ŠINDRA.

Naposljetku, lagane crijepove lako je transportirati do mjesta gdje je pristup otežan i neće se oštetiti tijekom transporta.

I na kraju, atraktivan izgled GERARD® krovova se ne narušava snjegobranima. Posip od prirodnog kamena ima istu funkciju kao i snjegobrani. Tijekom otapanja, voda se topi pod snijegom kroz kamene granule. Snijeg se topi ali ostaje na krovu.

Imate li vi posebnu kuću?

Mi imamo poseban krov.

Zanima vas?