Što moram znati prije odabira novog krova?

  • Kao što se kaže, krov je za cijeli život, a ne samo za jedan dan. Odabir krova dugoročna je odluka. Razmislite što bi bilo u skladu s arhitekturom čitave kuće. Trendovi su prolazni; vaš će krov vjerojatno potrajati nekoliko desetljeća.

  • Lokacija vašeg doma važan je čimbenik. Ako se nalazite u blizini obale ili na području s jakim vjetrovima ili ekstremnim vremenskim uvjetima s puno snijega, trebali biste potražiti krovni sustav koji bi umanjio moguće probleme kao što su korozija, curenje ili zakazivanja sustava. Sasvim slučajno, mi znamo za jedan krovni sustav koji je otporan na ekstremne vremenske uvjete. ;)

  • No, budimo ozbiljni, izrada krova je specijalizirano, samostalno zanimanje. Nije to posao za svakoga građevinara ili za amaterske majstore. Nemojte izvođenje radova prepustiti prijatelju koji slovi kao majstor svih zanata.

  • Ponude za izradu krova mogu biti složene i varljive. Osigurajte da vaša ponuda uključuje sve troškove – kao što su ljepenka, krovne letve, trošak rada i drugi materijali koji su vezani uz krov – tako da možete usporediti „slično sa sličnim“.

  • Istražite mogućnosti koje su vam na raspolaganju prije donošenja odluke. Prvi korak je informiranje – preko interneta, na terenu, telefonom i razgovorom s drugim kućevlasnicima. Ovaj odjeljak – Naučite više o krovovima – osmišljen je kako bi vam pomogao u informiranju o krovnim sustavima, kako biste mogli donijeti odluku kojom ćete biti zadovoljni i u desetljećima koja nadolaze.