Održivost

ZEMLJA BI IZABRALA GERARD.

 

GERARD krov od prešanog čelika jedna je od najekološkijih opcija za izradu krova.

 

JESTE LI ZNALI?

Čelik je najekološkiji proizvod na svijetu.

Zapravo, čelik se može reciklirati neograničeno mnogo puta, bez gubitka svojstava. Dakle, kada GERARD metalni krov dođe do kraja svog vijeka trajanja, nema potrebe da ga se odlaže na smetlište. Ovaj se materijal može reciklirati u druge čelične proizvode.

 

Prijevoz čeličnih ploča zahtijeva manje energije.

Betonske i glinene ploče mogu biti glomazne i teške. Količina za jednu kuću zahtijeva kamion prosječne veličine za transport. Isti kamion može prevesti dovoljno GERARD prešanih čeličnih krovnih ploča za 10 kuća, čime se troši manje energije na transport (te stvara manje ugljika).


Lagani krov zahtijeva manje drvene građe.

U usporedbi s betonskim crijepom, krov od prešanog čelika ne zahtijeva mnogo nosive građe, čime se štedi na resursima. Drugim riječima, potrebno je manje drva za GERARD čelične krovove nego za betonske ili glinene krovove.


Lokalni dobavljači izbor su tvrtke GERARD.

Smatramo da je veoma važno surađivati s lokalnim dobavljačima naših sirovina jer to skraćuje transportne rute i smanjuje emisije CO2. Također, kada je to moguće, prednost dajemo željezničkom transportu.

 

Što nama znači održivost?

Održivost je po svojoj definiciji veoma široko određena. Postoji opće viđenje što održivost predstavlja - sposobnost dugotrajnog trajanja. Održivost je proces, putovanje bez kraja; kontinuirano poboljšanje samo je po sebi kraj.

 

ISO 14001 Upravljanje životnom sredinom 

Fletcher Building Roof Tile Group, proizvođač GERARD Krovova, posluje u skladu s ISO 14001 standardom Upravljanja životnom sredinom i obavezao se da će uvoditi kontinuirana unaprjeđenja održivosti; Roof Tile Group poštuje okvir za održivost koji osigurava da tvrtka posluje na način koji postiže financijski uspjeh primjenom principa postupanja sa životnom sredinom, etičkog liderstva i prihvaćanjem uloge korporativnoga građana u zajednicama u kojima poslujemo.

Što to znači u našem svakodnevnom poslovanju?

Tek da naglasimo nekoliko primjera:

  • gospodarenje izabranim otpadom
  • recikliranje nekoliko materijala osim čelika:
  • mljeveni kamen
  • karton
  • drvene palete
  • plastične folije itd.