Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. pocinčano

Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. pocinčano

Koja je tajna našeg jamstva od 50 godina?

PRIOBALNI IZAZOV

Aktivnosti tvrtke GERARD u istraživanju i razvoju kombiniraju laboratorijske aktivnosti s izlaganjem u stvarnom životu i više od 50 godina iskustva u korištenju čelika za izradu krovova. GERARD krovni sustavi imaju eksperimentalne krovove koji su postavljeni prije gotovo 30 godina, a mi ih i dalje pratimo.

U teškim priobalnim uvjetima, na divljoj zapadnoj obali Sjevernog otoka na Novom Zelandu, izrađene su ploče od triju različitih supstrata: od pocinčanog čelika (100 % cink), cink-aluminija (95 % cink i 5 % aluminij) i aluminij-cinka (43,5 % cink, 55 % aluminij, 1,5 % silikon) i postavljene jedne pored drugih. Ploče od pocinčanog čelika morale su biti zamijenjene nakon 14 godina, a ploče od cink-aluminija zamijenjene su nakon 16 godina.

Ploče od aluminij-cinka i dalje su u dobrom stanju nakon gotovo 30 godina i nastavit ćemo ih kontrolirati i u budućnosti. Ploče od aluminij-cinka ne pokazuju znakove korozije na bočnim stranicama ili na cjelokupnoj površini i sigurno su se pokazale kao superiorne u odnosu na pocinčani čelik i cink-aluminij i na drugim mjestima, kao što su bočne stranice ili ispod vodonepropusne obloge.

U svim laboratorijskim i praktičnim ispitivanjima koja provodi tvrtka GERARD, aluminij-cink čelik nastavlja davati bolje rezultate od alternativa u vidu pocinčanog i cink-aluminij čelika kao najbolji krovni materijal.

DOKAZANI REZULTATI ŠIROM SVIJETA

Čak je i najveći proizvođač čelika na svijetu izjavio da aluminij-cink daje bolje rezultate od pocinčanog i cink-aluminij čelika.

Iz tog je razloga GERARD uvjeren da aluminij-cink supstrat daje njegovim krovnim sustavima najduži vijek trajanja.

Prednosti za vas

Aluminij-cink zaštita pruža vrhunsku otpornost na koroziju, što čini vaš GERARD krov dvostruko trajnijim od pocinčanog čeličnog krova.

Zato vam hrabro možemo dati 50 godina jamstva na vaš GERARD krov.