Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. pocinčano

Aluminij-cink vs. cink-aluminij vs. pocinčano

Koja je tajna našeg jamstva od 50 godina?

PRIOBALNI IZAZOV

Aktivnosti tvrtke GERARD u istraživanju i razvoju kombiniraju laboratorijske aktivnosti s izlaganjem u stvarnom životu i više od 50 godina iskustva u korištenju čelika za izradu krovova. GERARD krovni sustavi imaju eksperimentalne krovove koji su postavljeni prije gotovo 30 godina, a mi ih i dalje pratimo.

U teškim priobalnim uvjetima, na divljoj zapadnoj obali Sjevernog otoka na Novom Zelandu, izrađene su ploče od triju različitih supstrata: od pocinčanog čelika (100 % cink), cink-aluminija (95 % cink i 5 % aluminij) i aluminij-cinka (43,5 % cink, 55 % aluminij, 1,5 % silikon) i postavljene jedne pored drugih. Ploče od pocinčanog čelika morale su biti zamijenjene nakon 14 godina, a ploče od cink-aluminija zamijenjene su nakon 16 godina.

Ploče od aluminij-cinka i dalje su u dobrom stanju nakon gotovo 30 godina i nastavit ćemo ih kontrolirati i u budućnosti. Ploče od aluminij-cinka ne pokazuju znakove korozije na bočnim stranicama ili na cjelokupnoj površini i sigurno su se pokazale kao superiorne u odnosu na pocinčani čelik i cink-aluminij i na drugim mjestima, kao što su bočne stranice ili ispod vodonepropusne obloge.

U svim laboratorijskim i praktičnim ispitivanjima koja provodi tvrtka GERARD, aluminij-cink čelik nastavlja davati bolje rezultate od alternativa u vidu pocinčanog i cink-aluminij čelika kao najbolji krovni materijal.

DOKAZANI REZULTATI ŠIROM SVIJETA

Čak je i najveći proizvođač čelika na svijetu izjavio da aluminij-cink daje bolje rezultate od pocinčanog i cink-aluminij čelika.

Iz tog je razloga GERARD uvjeren da aluminij-cink supstrat daje njegovim krovnim sustavima najduži vijek trajanja.

Prednosti za vas

Aluminij-cink zaštita pruža vrhunsku otpornost na koroziju, što čini vaš GERARD krov dvostruko trajnijim od pocinčanog čeličnog krova.

Zato vam hrabro možemo dati 50 godina jamstva na vaš GERARD krov.

Kontakt

Slobodno nam se obratite ako vam možemo pomoći!